Україна може повернутися до курсу 21,7 гривень за долар, - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може повернутися до курсу 21,7 гривень за долар, - Мінфін

Валюта
7169
У Міністерстві фінансів України вважають, що в нашій країні реально утримати середньорічний курс долара на рівні 21,7 грн. “Думаю, коли ми отримаємо валютний ресурс МВФ, в Україну прийдуть анонсовані раніше кредити Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, США, Європейського Союзу, Японії та цілого ряду інших наших партнерів. Цей приплив валюти прямо вплине на курс і заспокоїть ситуацію в банківській сфері. Адже сьогодні на фінансовий ринок, моє глибоке переконання, впливають негативні очікування і фізична відсутність валюти на ринку “, – заявив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський.
Він додав, що для стабілізації курсу необхідна злагоджена політика влади. “І цей курс цілком досяжний … Але важливо, щоб і уряд, і НБУ, і Верховна Рада, проводили розумну економічну, фіскальну, валютно-кредитну політику. Тоді, як наслідок, ситуація з вартістю нашої валюти точно зміниться в кращу сторону” , – упевнений політик.
Нагадаємо, загальний обсяг фінансової допомоги Україні може скласти $40 млрд. Крім кредиту МВФ у розмірі $17,5 млрд., допомогти нашій країні готові ЄС, США, ЄБРР, СБ та інші міжнародні партнери. Очікується, що рішення про надання кредиту МВФ ухвалить 11 березня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас