Оцінку майна та прав "Укрзалізниці" проведуть у п'ять етапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінку майна та прав "Укрзалізниці" проведуть у п'ять етапів

Казна та Політика
377
Оцінювач вартості “Укрзалізниці” Deloitte&Touche розробив проект методології оцінки, який узгоджений “Укрзалізницею” і направлений на узгодження ФДМ. Оцінювач отримав від УЗ інформацію про майно та права 49 юросіб, які будуть злиті в одне акціонерне товариство, а також про 7 приватних акціонерних товариств. Це перший етап оцінки вартості компанії. Про це повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”.
Оцінка ринкової вартості майна та майнових прав для формування статутного капіталу АТ “Укрзалізниця” буде здійснюватися в 5 етапів, зараз йде перший.
На другому етапі оцінювач сформує звіти про оцінку майна 49 юросіб та про оцінку 100% акцій, що належать державі у статутному капіталі.
Третій етап передбачає рецензування звіту про оцінку майна Фондом держмайна. Результатом є отримання позитивної рецензії.
На четвертому етапі оцінювач передасть інформацію комісії щодо створення акціонерного товариства, складе зведений акт оцінки майна УЗ. При цьому оцінювач повинен буде підтвердити достовірність даних.
На п’ятому етапі ФДМ проведе рецензію зведеного акта оцінки майна. У разі зауважень, оцінювач повинен допомогти їх усунути.
Зведений акт оцінки майна затвердить Мінінфраструктури, а також зведені списки, передавальні акти майна та земельних ділянок. У зведеному акті оцінки майна серед іншого буде визначено розмір статутного капіталу ПАТ, який буде внесено до проекту Статуту компанії, а сам Статут затвердить уряд. Після цього відбудеться реєстрація ПАТ “Укрзалізниця”.
Нагадаємо, договір з Deloitte&Touche на проведення оцінки майна і майнових прав УЗ був підписаний 26 грудня 2014. Компанію обрали на відкритих конкурсних торгах.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас