Springleaf оголосить про покупку підрозділу Citigroup у сфері subprime-кредитування за $4,25 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Springleaf оголосить про покупку підрозділу Citigroup у сфері subprime-кредитування за $4,25 млрд

Фондовий ринок
121
Американська Springleaf Holdings Inc., що працює в сфері споживчого кредитування, купує компанію OneMain Financial, підрозділ Citigroup Inc., що спеціалізується на кредитуванні категорії subprime (з високим ступенем ризику), за $4,25 млрд грошовими коштами, повідомляють ЗМІ з посиланням на обізнане джерело.
За словами джерела, сторони можуть оголосити про операцію вже у вівторок.
Springleaf, контрольована фондом прямих інвестицій Fortress Investment Group LLC, очікує, що придбання OneMain Financial дозволить їй заощадити на витратах близько $200- $300 млн, повідомило джерело.
Citigroup намагався позбутися OneMain Financial з 2009 року, однак не отримував гідних пропозицій про покупку. Підрозділ, що терпів збитки в період фінансової кризи, вийшов на прибутковий рівень, і глава банку Майкл Корбато назвав його “приголомшливим бізнесом”, який, однак, не вписується в нинішню “модель Citigroup”.
За словами джерела, Citigroup розраховував отримати як мінімум $4 млрд за OneMain Financial. Крім цього, банк розглядав можливість виділення цього бізнесу в окрему компанію за рахунок проведення IPO.
Злиття OneMain Financial і Springleaf призведе до створення найбільшої в США компанії в сфері subprime-кредитування, пише газета The Wall Street Journal. Кількість клієнтів об’єднаної компанії складе приблизно 2,5 млн осіб, число відділень – близько 2 тис.
OneMain Financial є найбільшим бізнесом в підрозділі Citi Holdings, де зібрані всі активи, від яких Citigroup планує позбутися. Його продаж, як очікується, дозволить Citigroup поліпшити показники капіталу і швидше збільшити розмір дивідендів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас