Державна продовольчо-зернова корпорація подала позови проти аграрних підприємств на більш ніж 123 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державна продовольчо-зернова корпорація подала позови проти аграрних підприємств на більш ніж 123 млн грн

Аграрний ринок
642
Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) подала позовні заяви до аграріїв більш ніж на 123 млн грн.
Відзначається, що дані відомості отримані з документів у Державному реєстрі судових рішень, так як у самій ДПЗКУ дану інформацію надати відмовилися, посилаючись на конфіденційність та комерційну таємницю.
За словами партнера юридичної компанії LA Group Андрія Порайка, більшість позовів пов’язані з особливостями договорів форвардних закупівель. “ДПЗКУ закуповує зернові культури за форвардними програмам. Форвардний контракт за своєю правовою природою передбачає поставку товару в майбутньому, в той час, коли вартість такого товару фіксується в сьогоденні”, – уточнив Порайко.
Президент Української зернової асоціації Володимир Клименко зазначив, що характеристики якості і кількості зерна не завжди можуть відповідати договору, оскільки прямо залежать від погодних умов. “Але, згідно з договором, як правило, несприятливі погодні умови не є форс-мажором”, – підкреслив він.
Відзначимо, цього року ДПЗКУ, у зв’язку з нестабільністю валютного курсу відмовилася від форвардів. Про це повідомив в.о. голови правління корпорації Валерій Томіленко, пояснивши, що кошти з держбюджету на форварди не виділені.
Державна продовольчо-зернова корпорація подала позови проти аграрних підприємств на більш ніж 123 млн грн
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас