Промактівность єврозони в лютому не змінилася, зростання британського PMI стало максимальним за 7 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промактівность єврозони в лютому не змінилася, зростання британського PMI стало максимальним за 7 місяців

Світ
78
Індекс менеджерів закупівель (PMI) у виробничому секторі єврозони в лютому 2015 склав 51 пункт, залишившись на рівні попереднього місяця, свідчать остаточні дані дослідницької організації Markit Economics.
Попереднє значення PMI склало 51,1 пункту, опитані агентством Bloomberg експерти не очікували його перегляду.
Дані Markit свідчать про істотна розбіжність динаміки виробничої активності в 19 країнах єврозони. Так, ірландський PMI злетів у лютому до 57,5 пункту – максимального рівня більш ніж за 15 років, тоді як аналогічний індикатор для Франції опустився до 47,6 пункту.
Французький виробничий PMI перебуває нижче позначки в 50 пунктів з травня 2014 року.
Економіка Ірландії, відновиться після спаду завдяки проведенню низки жорстких реформ, торік зросла майже на 5%. Тим часом у Франції зберігаються серйозні проблеми, включаючи надмірний дефіцит бюджету.
“Активність у виробничому секторі єврозони ледь виросла в лютому, – відзначає головний економіст Markit Кріс Вільямсон. – Крім того, що загальний PMI є слабким, очевидно те, що показники промактівності в різних країнах рухаються з дуже різною швидкістю”.
Німецький виробничий PMI в лютому виріс до 51,1 пункту з 50,9 пункту місяцем раніше, тоді як аналітики не очікували його зміни.
Показник виробничої активності у Великій Британії злетів у лютому до 54,1 пункту – максимального рівня за сім місяців, проти 53,1 пункту в січні, перевищивши середній прогноз економістів на рівні 53,3 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас