У Яценюка знайшли спосіб швидше повернути валюту в країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Яценюка знайшли спосіб швидше повернути валюту в країну

Валюта
8355
Кабінет міністрів України пропонує скоротити граничний термін зарахування експортної виручки за поставлений товар до 90 з 180 календарних днів і передати функцію дозвільного органу з продовження цих строків від Міністерства економічного розвитку і торгівлі Національному банку України.
Про це йдеться в законопроекті «Про внесення змін до Закону України« Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті », розробленому Кабінетом міністрів і зареєстрованому в парламенті 1 березня (№2265).
«Виручка резидентів у іноземній валюті підлягає зарахуванню на їх валютні рахунки в уповноважених банках у терміни виплати заборгованостей, зазначені в контрактах, але не пізніше 90 календарних днів з дати митного оформлення», – йдеться в документі, в той час як раніше граничний термін надходження виручки за поставлений товар становив 180 календарних днів.
Відповідно до законопроекту, перевищення зазначеного терміну потребує індивідуальної ліцензії Національного банку України, в той час як раніше для цього було потрібно висновок центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку (Мінекономрозвитку).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас