Раді запропонували розслідувати причини обвалу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді запропонували розслідувати причини обвалу гривні

Валюта
2597
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з питань ймовірних злочинів і спекуляцій, які привели до обвалу гривні.
Проект під номером 2247 внесений до парламенту нардепами від Блоку Петра Порошенка Сергієм Капліним та Юрієм Солов’єм.
“У державі відбуваються спекулятивні процеси, які призвели до стрімкого зростання іноземної валюти і девальвації гривні. Наслідками цих процесів є суттєве підвищення цін і зубожіння населення. Для суспільства незрозумілі причини, які призводять до девальвації гривні, і численні спекуляції на валютному ринку. Саме тому пропонується створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України, яка має з’ясувати причини такої ситуації”, – сказано в пояснювальній записці до документа.
Основне завдання комісії – отримати повну і достовірну інформацію про рішення посадових осіб на валютному ринку, а також про причини і передумови стрімкого коливання курсів, які відбувалися в Україні в останні дні. Термін діяльності комісії – один місяць з дня прийняття постанови.
Нагадаємо, що за останній місяць офіційний курс долара підскочив з 16,15 до 27,76 грн, причому за останні два дні лютого курс спочатку виріс на 2 гривні, а потім знизився на 2,25 грн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас