Інноваційним промпідприємствам мають дати можливість реструктуризувати валютні кредити - глава "Укравтопрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інноваційним промпідприємствам мають дати можливість реструктуризувати валютні кредити - глава "Укравтопрому"

Кредит&Депозит
331
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) має розробити перелік інноваційних промислових підприємств для комплексного вирішення проблеми реструктуризації валютних кредитів, вважає глава асоціації автовиробників “Укравтопром” Михайло Резнік.
“Ми зверталися до уряду з рекомендаціями створити силами Міністерства економічного розвитку перелік підприємств, які мають інноваційний характер, мають сьогодні можливість залучати нові кредити й обслуговувати їх, тому що рятувати одні банки і не рятувати реальний сектор економіки – це шлях в нікуди”, – сказав Михайло Резнік в ефірі телеканалу новин “24”.
За його оцінкою, Національний банк України (НБУ) повинен в першу чергу надавати рефінансування тим банкам, які до кризи видали валютні кредити високотехнологічним інноваційним промисловим підприємствам.
“…Інноваційні, високотехнологічні компанії потрібно рятувати, тобто не просто давати рефінансування банкам, а давати рефінансування, в першу чергу, тим банкам, які мають валютного позичальника, і це компанія з високим ступенем переробки”, – сказав він.
Як підкреслив Михайло Резнік, державі необхідно надавати всебічну підтримку національному виробнику. “Уряд має такий інструмент, як захист національного виробника… Національний виробник – це свого роду регулятор, регулятор ринку, регулятор захисту вітчизняного споживача від цінового диктату іноземного виробника”, – підкреслив Резнік.
“У перспективі єдиний шлях для того, щоб не втратити автомобілебудівну промисловість в Україні – піднімати внутрішній ринок: кредитувати споживачів, впровадити програму обміну старих авто на нові, сприяти зростанню купівельної спроможності громадян. Це світова практика”, – резюмував Резнік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас