НБУ готовий до скасування валютних обмежень після стабілізації ситуації на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ готовий до скасування валютних обмежень після стабілізації ситуації на ринку

Валюта
3914
Національний банк України (НБУ) готовий зняти ряд валютних обмежень, але після стабілізації ситуації на ринку, повідомила глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.
“Поки ми працюємо не над скасуванням, а над новими обмеженнями. Ми давно вже обговорюємо, які обмеження в банківському секторі нам давним давно пора знімати. Але з тією ситуацією, яку ми зараз спостерігаємо на валютному ринку, я думаю в інтересах усіх сторін, щоб її стабілізувати. Тому, як тільки стабілізується ситуація і ми побачимо, що ринок повернувся до своїх фундаментальних значень, наша мрія буде все це скасувати “, – сказала вона, виступаючи на конференції організованою Американської торговельної палати в Україні (ACC) в Києві в п’ятницю.
В.Гонтарева при цьому уточнила, що в планах центробанку усунути декрет про валютне регулювання, половину ліцензій, дозволів на відкриття рахунків.
“Єдине, до чого треба підготуватися бізнесу, це до того, що ми будемо постійно зменшувати складову готівкових розрахунків. Якщо зараз вона у нас 150 тис. грн (граничний розмір розрахунків готівкою – ІФ), то ми її постійно будемо зменшувати. Тому що ми рухаємося до Європейського союзу, де сума таких готівкових розрахунків складає близько 3 тис. євро “, – зазначила В.Гонтарева.
“Тобто, з одного боку ми будемо йти від готівкових розрахунків до безготівкових, такими, семимильними кроками, з іншого боку все інше ми плануємо лібералізувати. Але спочатку потрібно зупинити паніку, ось цим ми зараз і займаємося”, – резюмувала глава Нацбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас