"УкрАВТО" змінило голову наглядової ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрАВТО" змінило голову наглядової ради

Фондовий ринок
3360
ПАТ “Українська автомобільна корпорація” (“УкрАВТО”), один з провідних суб’єктів автомобільного ринку країни, звільнило з посади голову наглядової ради Ніну Васадзе, яка є генеральним директором дистриб’юторської компанії “Фалькон Авто”, що входить до корпорації.
Відповідно до публікації в системі розкриття інформації НКЦПФР, таке рішення прийняли загальні збори акціонерів ПАТ “УкрАВТО” 25 лютого (власником майже 94% акцій ПАТ є її президент і батько Н.Васадзе – Таріел Васадзе).
Водночас новим главою терміном на три роки за рішенням наглядової ради призначений Олександр Бандура, який зборами акціонерів введений в новий склад НР. Відповідно до публікації, його останнє місце роботи – заступник директора автоцентру. Раніше він також входив до складу керівних органів корпорації.
За рішенням акціонерів, зі складу НР виведена Світлана Кузнєцова і переобраний на новий термін Віктор Безпечний.
Збори також змінили склад правління компанії. Зокрема, з його складу виведена головний бухгалтер Антоніна Вертієва і заступник голови правління Наталія Шарвадзе, яка рішенням зборів введена в новий склад наглядової ради.
Зі складу правління також виведений Сергій Філіпенко, який до обрання в заступники голови правління в травні 2014 року очолював Запорізький автомобілебудівний завод в період роботи в Мінпромполітики колишнього і нинішнього голови правління ЗАЗ Миколи Євдокименка.
Заступниками голови правління знову обрані Наталія Бей, Сергій Макаренко, Олег Папашев і Вахтанг Васадзе. У той же час виведений зі складу правління Єгор Мохна очолив новий склад ревізійної комісії замість Юлії Уласенко.
Головою правління корпорації терміном на 4 роки знову обраний Олександр Козіс.
АТ “УкрАВТО” зареєстроване в 1992 році. Володіє контрольним пакетом акцій ЗАТЗАЗ”, польського автозаводу FSO. У структуру корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх містах України, дистриб’юторські і дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів.
У портфелі брендів – легкові автомобілі ЗАЗ (Lanos, Forza, Vida), Chery, Lada, Chevrolet, Kia, а також Mercedes, Jeep, Сhrysler, Dodge, комерційні ТАТА, автобуси I-VAN.
У 2013 році корпорація скоротила чистий прибуток майже в 4 рази в порівнянні з попереднім роком, до 47,068 млн грн, а фінансового результату за 2014 р. не оприлюднювала. Чистий дохід ПАТ в 2013 році скоротився на 6%, до 2,84 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас