У Раді підтримали зменшення на 15% виплат працюючим пенсіонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді підтримали зменшення на 15% виплат працюючим пенсіонерам

Казна та Політика
9635
Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики рекомендував депутатам ухвалити за основу законопроект уряду щодо пенсійного забезпечення. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету.
За словами голови Пенсійного фонду Олексія Зарудного, який також був на засіданні комітету, ухвалення цього законопроекту скоротить дефіцит бюджету.
“Якщо будуть ухвалені закони в пакеті, то Пенсійний фонд буде збалансований по всіх виплатах, ми забезпечимо всі необхідні видатки. Якщо буде ухвалений закон, то будуть внесені відповідні зміни до бюджету Пенсійного фонду, тобто дефіцит бюджету буде зменшений, і видатки будуть зменшені на 3,9 мільярда”, – сказав Зарудний.
Водночас голова комітету Людмила Денісова зауважила, що в законопроекті є ряд непопулярних положень. Відтак вона не береться прогнозувати результати голосування в сесійній залі.
Нагадаємо, Кабінет міністрів у рамках проведення пенсійної реформи, узгодженої з МВФ, пропонує Раді внести зміни до пенсійного законодавства і закріпити поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок і збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію.
Крім того, у законопроекті закладено зменшення до 85% обсягу виплат працюючим пенсіонерам.
Також передбачене скасування ряду спецпенсій для працюючих пенсіонерів.
За словами міністра соціальної політики Павла Розенка, працюючі пенсіонери, такі як судді, прокурори, народні депутати, інші чиновники, повинні будуть обирати: або працювати й отримувати зарплату, або йти на спецпенсію й отримувати пенсію.
Водночас Розенко наголосив, що звичайних пенсіонерів таке правило не стосуватиметься.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас