Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Київ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Київ"

Кредит&Депозит
1468
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в підконтрольний уряду банк “Київ” (Київ) на три місяці – до 24 травня 2015 включно, повідомила прес-служба Фонду.
Згідно з повідомленням, уповноваженою особою Фонду на здійснення тимчасової адміністрації в цьому банку призначений представник Фонду Олег Кічук.
У повідомленні нагадується, що 11 лютого урядом України прийнято постанову №61, якою передбачено участь держави в особі підконтрольного уряду Укргазбанку (Київ) у виведенні банку “Київ” з ринку: Фонд діє в контексті цього рішення.
“Після передачі зобов’язань ПАТ АКБ “Київ” до АБ “Укргазбанк” власники коштів – не тільки фізичні, а й юридичні особи – будуть мати повний доступ до своїх рахунків, зможуть вільно розпоряджатися своїми коштами”, – запевнили у Фонді.
Як раніше повідомляв Нацбанк, у відношенні банку “Київ”, націоналізованого державою в 2009 році через докапіталізацію, буде застосована спеціальна процедура, передбачена ст. 39, 411 закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб, яка дозволить вивести банк з ринку, в той же час забезпечивши переведення депозитів його вкладників в інший банк з державною часткою.
Фонд гарантування здійснюватиме технічно-організаційне забезпечення реалізації рішення уряду шляхом введення тимчасової адміністрації в банк “Київ”, проведення інвентаризації, формування реєстрів активів і зобов’язань і т.д.
Банк “Київ” (раніше – “Київщина”) заснований в 1993 році. Після кризи 2008 року банк був націоналізований. Частка Мінфіну в ньому до початку січня 2015 становила 99,9369%.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром активів банк “Київ” займав 67-е місце (1,485 млрд грн) серед 158 банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас