Мінфін допускає відстрочку рішення МВФ за новою програмою для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін допускає відстрочку рішення МВФ за новою програмою для України

Кредит&Депозит
2223
Ключовою попередньою умовою МВФ є ухвалення парламентом низки вже узгоджених законів.
Міністерство фінансів України розраховує на позитивне рішення Ради директорів ключового кредитора країни – Міжнародного валютного фонду щодо нової, чотирирічної програми співпраці з Україною, але допускає, що засідання Ради директорів МВФ буде перенесено у зв’язку з невиконанням Україною низки попередніх умов, а саме – несвоєчасним прийняттям парламентом змін у податкове, пенсійне законодавство і закону про оздоровлення НАК «Нафтогаз України».
Про це сказав журналістам перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський.
«Ми розраховуємо на те, що українське питання буде вирішено позитивно. Але (це станеться – УНІАН) як тільки ми виконаємо ряд попередніх умов. Виносити це рішення раніше немає сенсу », – сказав Уманський.
Він підкреслив, що ключовою попередньою умовою МВФ є ухвалення парламентом низки вже узгоджених законів. «По лінії уряду ми можемо все зробити без Верховної Ради, але по тих рішеннях, які треба прийняти на законодавчому рівні – вони внесені до порядку денного роботи парламенту, вони обговорювалися з фракціями … Тепер все залежить від того, коли буде прийнято рішення (по голосуванню – ред.), – сказав Уманський. – Ми хотіли, щоб це було зроблено ще на цьому тижні. Але тепер все виглядає так, що до вівторка, 3 березня, засідання Верховної Ради не буде. Хоча ситуація, особливо на валютному ринку, критична».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас