Гройсман: Зміни до Конституції остаточно можуть бути внесені на початку вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман: Зміни до Конституції остаточно можуть бути внесені на початку вересня

Казна та Політика
657
Зміни до Конституції України остаточно можуть бути прийняті на початку вересня поточного року, прогнозує голова Верховної Ради Володимир Гройсман.
“Згідно з чинними процедурами внесення змін до Конституції, у нас є шанс остаточно ухвалити відповідний закон на початку вересня”, – сказав Гройсман, виступаючи на інавгураційному засіданні комітету асоціації Україна-ЄС у Брюсселі.
При цьому він зазначив, що обов’язково будуть враховані пропозиції Венеціанської комісії в процесі прийняття змін до Основного закону.
Гройсман підкреслив, що успіх децентралізації і більшості інших реформ залежить від удосконалення Конституції.
Спікер нагадав, що за ініціативою президента України була створена комісія, яка за участю експертів, представників громадянського суспільства працюватиме над змінами до Конституції. “Запевняю, що повноваження, які отримають регіони України внаслідок цих реформ, задовольнять усіх, хто щиро прагне до змін, а не вигадує штучні претензії до влади”, – пояснив Гройсман.
“Єдине, чого не буде в рамках реформи з децентралізації – це право для регіонів мати власні танки, системи залпового вогню і вступати в євразійські союзи”, – додав спікер українського парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас