Мінімальна зарплата в Україні через падіння гривні вже нижче, ніж у Замбії і Гані - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальна зарплата в Україні через падіння гривні вже нижче, ніж у Замбії і Гані - ЗМІ

Валюта
9588
Після чергового падіння гривні мінімальна зарплата в Україні встановила антирекорд. 1218 гривень – це тепер менше 43 доларів.
Навіть жебраки у Бангладеш, Гані та Замбії отримують на 4 долари більше. Значно багатші жителі Лесото, Гамбії і Чаду. Там “мінімалка” досягає 51 долара.
Для порівняння, найвища мінімальна зарплата у світі – в Австралії. Там робітник отримує не менше 2700 доларів.
Як повідомлялося, розмір мінімальної зарплати і пенсії виросте з 1 грудня 2015 в середньому на 13%, заявив в ефірі одного з телеканалів міністр соціальної політики України Павло Розенко.
«Треба розуміти, що соціальна політики і пенсійна політика – це похідна. Похідна від стану економіки, від заробітних плат. Я не хотів би говорити про те, що ось колись стабілізується економіка, тоді … (ми зможемо підвищити пенсії -ред). Ситуація в економіці дійсно непроста, практично три роки у нас падіння економіки, при цьому пенсійні виплати виплачуються в повному обсязі, – сказав Розенко. – І ми не зупиняємося, ми не говоримо, ось, мовляв, економіка не працює – ми нічого зробити не можемо. Ні, ми проводимо реформи. Ми чітко сказали, що наслідком реформ має стати збільшення пенсії, заробітних плат. Ми запланували, і в бюджеті це зафіксовано, що з 1 грудня 2015 року передбачається збільшення прожиткового мінімуму, мінімальних пенсій, мінімальних зарплат в Україні на 13% ».
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас