Подорожчання газу без реформ призведе до соціального вибуху - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорожчання газу без реформ призведе до соціального вибуху - експерт

Енергетика
3314
Підвищення ціни на газ без реформ може призвести до соціального вибуху. Про це в коментарі сказала Марія Яковлєва, енергетичний експерт, член колегії Держагентства з енергозбереження та енергоефективності.
“Ціна – як двигун. Її треба запускати із застосуванням різних механізмів. Перед подорожчанням мають бути реформи. Не можна просто підняти ціну в 5-6 разів і все. Інакше – все завалиться і буде соціальний вибух”, – зазначила експерт.
На думку експерта, перш, ніж піднімати плату за газ, влада повинна провести аудит по областях, якими джерелами енергії вигідніше користуватися населенню.
Яковлева пропонує кожній категорії громадян свій варіант заощадження.
“Власники квартир, які користуються тільки газовою плитою зможуть витримати подорожчання. Адже споживають в середньому шість кубометрів газу на місяць. Вони повинні придбати лічильники, щоб споживати і оплачувати реально використаний газ. Хто має газову колонку, нехай замінить її на енергоефективну або на тепловий насос для підігріву води. Селянам треба запропонувати диференціацію в тарифах “, – зазначила вона.
Експерт додала, що зміни, які очікуються цього року в системі житлово-комунального господарства, змусять кожного українця змінити свій підхід до використання газу та електроенергії, почати економити.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас