Кабмін знову хоче підвищити ренту за видобуток газу до 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знову хоче підвищити ренту за видобуток газу до 70%

Енергетика
420
Уряд вирішив, що підвищення рентної плати допоможе залучити до держбюджету додаткові 9 млрд грн.
Кабінет міністрів України в рамках внесення змін до Державного бюджету на 2015 рік пропонує Верховній Раді внести зміни в податкове законодавство і підвищити ставку рентної плати до 70% з 20%, що дозволить залучити в бюджет в якості додаткових доходів близько 9 млрд грн.
Про це йдеться в проекті урядового законопроекту «Про внесення змін до статті 165 та 252 Податкового кодексу України (№2213), опублікованому на веб-порталі парламенту.
«Зміни в політиці регулювання цін на природний газ, поступова лібералізація тарифів та забезпечення прямої бюджетної підтримки вразливих верств населення з одночасним зменшенням перехресного субсидування обумовлює необхідність залучення до бюджету частини прибутку газовидобувних компаній, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. – Пропонується збільшити ставку рентної плати з 20% до 70%. Це дозволить залучити до державного бюджету додаткові доходи у розмірі 9 млрд грн, які будуть спрямовані на пряму підтримку домогосподарств з низькими доходами, а також збільшить чисті доходи газовидобувних підприємств, які будуть використані на подальший розвиток галузі ».
Раніше міністр фінансів України Наталія Яресько відзначала, що витрати державного бюджету в 2015 році, зростаючі, в першу чергу, за рахунок зростання асигнувань на компенсацію за тарифами, будуть компенсуватися за рахунок податкових надходжень, включаючи ренту для державних видобувних компаній, у тому числі «Укргазвидобування».
Зміни до державного бюджету на 2015 рік, запропоновані урядом, передбачають зниження субсидій з бюджету на користь НАК «Нафтогаз України» з 31,5 до 29,7 млрд грн, або на 5,8%. Крім того, Кабмін запропонував виділити близько 12,5 млрд грн на субсидії для найбільш вразливих верств населення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас