Фонд гарантування вкладів допускає віднесення до неплатоспроможних близько 20 банків - у разі значного збільшення відрахувань у фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів допускає віднесення до неплатоспроможних близько 20 банків - у разі значного збільшення відрахувань у фонд

Казна та Політика
4194
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб допускає віднесення до неплатоспроможним близько 20 банків в разі значного збільшення відрахувань банків у фонд.
Про це в ході парламентських слухань повідомив заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик.
“Ми вивчаємо цю можливість, щоб підняти розміри регулярних зборів і застосувати в разовому порядку механізм стягнення збору з банків. За нашими попередніми розрахунками, у разі якщо ми це зробимо істотно, так щоб це мало фінансовий ефект для Фонду, то кількість банків, які потраплять в збиткову зону, збільшиться в рази. Приблизно від 2,5 до 3 разів. Близько 20 банків наблизяться впритул до віднесення до неплатоспроможних “, – сказав він.
За його словами, фонд дуже ретельно вивчає дану можливість, щоб не трапився ефект доміно в банківській системі.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб констатує наявність депозитів в межах 200 тис. гривень у 99% вкладників.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас