Фіскальне навантаження на аграрний сектор цього року зросте на 20 млрд грн - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальне навантаження на аграрний сектор цього року зросте на 20 млрд грн - Мінагрополітики

Аграрний ринок
631
Фіскальне навантаження на аграрний бізнес в Україні в 2015 році збільшиться на 20 млрд грн порівняно з 2014 роком, повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Володимир Лапа.
“Ми в міністерстві підрахували, що зміни, що відбулися при прийнятті Бюджетного кодексу, зміни до Податкового кодексу в грудні і в цілому протягом 2014 року зумовили додаткове фіскальне навантаження на галузь в обсязі 20 млрд грн”, – сказав він на “круглому столі” “Загроза продовольчої безпеки” в Києві в середу.
За словами заступника міністра, в 2015 році в 20 разів збільшується сума сплати фіксованого сільськогосподарського податку (в поточному році трансформований в єдиний податок – ІФ), втрачена акумуляція ПДВ молокопереробних та м’ясопереробних підприємств, зросли акцизи.
“При введенні додаткового імпортного збору на ресурси аграрного виробництва сума додаткових витрат сільгосптоваровиробників збільшиться до 30 млрд грн в річному еквіваленті”, – додав В.Лапа.
При цьому він зазначив, що додаткове фіскальне навантаження не може не відбитися на сільськогосподарських операціях: для аграріїв скорочується можливість якісного проведення циклу весняно-польових робіт.
“Істотно ускладнюється перспектива отримання хорошого врожаю”, – додав заступник міністра.
Крім того, за його словами, міністерство переглянуло оцінку нестачі фінансових ресурсів для проведення весняно-польових робіт.
“До теперішнього часу більш реалістична оцінка нестачі фінансових ресурсів – близько 15 млрд грн”, – сказав він.
Раніше Мінагропрод оцінював дефіцит коштів у галузі на рівні 10 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас