1117
"Київхліб" підняв ціни на 10-12%, за винятком соцсортів хліба
— Казна та Політика
ПАТ “Київхліб”, найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів, з 18 лютого ввів нові відпускні ціни на деякі види своєї продукції.
Згідно з повідомленням компанії, в середньому ціни піднімаються на 10-12%. Зокрема, батон нарізний київський вагою 0,5 кг буде тепер коштувати 5,34 грн, хліб український столичний подовий 0,95 кг – 6,9 грн, хліб пшеничний традиційний подовий – 5,64 грн.
“Ретельний аналіз фінансово-економічної ситуації, в якій на сьогоднішній день опинилося підприємство, показав, що ПАТ “Київхліб” має піти на вкрай непопулярні, але критично вимушені кроки для збереження економіки виробництва і можливості забезпечувати киян якісною і свіжою продукцією надалі”, – йдеться в прес-релізі “Київхліба”. Компанія відзначає, що тільки за останній місяць вартість пшеничного борошна вищого сорту збільшилася на 32%, масла – на 25%, цукру – на 8%, електроенергії – на 5%, газу – на 9,7%.
У той же час підвищення відпускних цін не стосується так званих соціальних сортів хліба, відповідно до інвестдоговорів між “Київхлібом” і КМДА про створення фірмової мережі роздрібної торгівлі хлібом.
Компанія повідомила, що згідно з цим договором в столиці вже відкрито два торгових павільйони, на поточному тижні планується відкриття третього.
Як повідомлялося, 3 листопада 2014 року “Київхліб” став переможцем інвестконкурсу із залучення інвесторів до реалізації проектів по створенню об’єктів роздрібної торгівлі хлібом, оголошеного КМДА.
ПАТ “Київхліб” виграв конкурс на установку 200 об’єктів роздрібної торгівлі у всіх районах Києва. Передбачається, що проект буде реалізований протягом чотирьох місяців з моменту вступу в силу інвестиційного договору, а інвестиції складуть 46 млн грн. В цих торгових точках дозволяється також продаж молочних продуктів, безалкогольних напоїв, кондитерських виробів, чаю та кави.
Згідно з умовами договору, “Київхліб” має на три роки зафіксувати ціни на хліб і хлібобулочні вироби, що користуються найбільшим споживчим попитом у столиці.
ПАТ “Київхліб” (до 2011 року – ВАТ) створено в 1996 році шляхом перетворення державного підприємства “Київхлібпром”. Найбільший виробник хліба та хлібобулочних виробів в Києві.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися новиною