Перед підвищенням тарифів українцям обіцяють реформувати систему субсидій та пільг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед підвищенням тарифів українцям обіцяють реформувати систему субсидій та пільг

Казна та Політика
1693
Міністерство соціальної політики пропонує провести всеосяжну реформу системи надання субсидій та пільг українським громадянам, перш ніж приймати рішення про подальше підвищення комунальних тарифів.
Про це сказав в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді міністр соціальної політики України Павло Розенко.
«Без реформування системи отримання субсидій говорити про підвищення тарифів неможливо, – сказав міністр. – За нашими розрахунками, на сьогодні право на субсидію мають більш 3 млн сімей, але поки своїм правом скористалися лише мільйон сімей».
На думку Розенка, ключовою причиною такої ситуації є недовіра громадян до існуючих умов надання пільг, черги в соціальних службах і велика кількість документів, які необхідно подати.
Розенко представив парламентарям один з варіантів спрощення системи надання пільг, коли кожен громадянин отримає поштою спеціальне повідомлення від соціальних служб, в якому потім вкаже свої доходи і фінансові можливості. «Все це можна буде відправити у управління соцзахисту поштою. Ніякого втручання, в чергах стояти не треба», – підкреслив міністр, додавши, що такий підхід суттєво спростить доступ громадян до отримання пільг.
Як повідомлялося, за даними Мінсоцполітики, середній розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний сезон 2014-2015 років збільшився на 62% порівняно з аналогічним періодом 2013 року – до 335 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас