Євро в тренді, валюта "старого світу" може завершити зростанням до долара третій тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро в тренді, валюта "старого світу" може завершити зростанням до долара третій тиждень поспіль

Валюта
1571
Єдина європейська валюта вранці в п’ятницю торгується на рівні $1,1435 у порівнянні з $1,1423 на закриття ринку в попередній день, що стало найвищим показником з 6 лютого. З початку тижня підйом євро становить 0,7%.
Попит на євро збільшився на ослабленні побоювань щодо можливого виходу Греції з єврозони, вважає глава валютного трейдингу Sumitomo Mitsui Banking Corp. Масато Янагія.
Греція і країни єврозони за підсумками саміту Європейського союзу домовилися розпочати технічні переговори вже на цьому тижні для того, щоб прийти до компромісу по програмі допомоги Афінам.
“Ми роз’їжджаємося, зробивши важливі кроки. Всю дистанцію ми не пройшли, але важливі кроки назустріч зроблені, що доводить, що ЄС – це поле конфліктів і компромісів”, – сказав прем’єр Греції Алексіс Ципрас після закінчення переговорів у Брюсселі.
Негативом для американської нацвалюти стала новина про те, що роздрібні продажі в США в січні знизилися на 0,8% порівняно з попереднім місяцем. Аналітики очікували зменшення всього на 0,4%. У грудні показник опустився на 0,9%.
Зниження роздрібних продажів за підсумками двох місяців поспіль останній раз було відзначено в 2012 році, і це може говорити про те, що підвищення споживчих витрат, на частку яких припадає основна частина ВВП країни, може сповільнитися цього року після сильного підйому в другому півріччі 2014 , відзначають експерти.
Курс долара США становить вранці близько 118,52 ієни проти 119,11 ієни в четвер, євро – 135,52 ієни в порівнянні з 135,83 ієни на закриття торгів днем раніше.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас