Кабельним операторам доведеться або підвищити тарифи, або скоротити платні канали в пакетах - точка зору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабельним операторам доведеться або підвищити тарифи, або скоротити платні канали в пакетах - точка зору

Казна та Політика
3050
Для компенсації збитків кабельні оператори повинні будуть або підвищити ціни на свої послуги, або істотно скоротити кількість платних телеканалів у пакетах, сказав президент найбільшого кабельного оператора – групи компаній “Воля” (Київ) Сергій Бойко.
За його словами, незважаючи на те, що рівень інфляції в 2014 році склав 25%, ціни на послуги кабельних операторів не підвищувалися.
“Відповідно, для операторів КТБ є два способи компенсувати збитки. Перший: у першому півріччі поточного року підвищити ціни на 25-30% з можливим підвищенням у другому півріччі ще на 15-20%. Другий варіант: істотно скоротити кількість платних каналів у пакетах, насамперед – імпортного виробництва, вартість яких прив’язана до валюти”, – зазначив президент “Волі”.
Згідно з даними Держслужби України, зниження ринку кабельного телебачення в країні за 2014 р. склало 4,8%.
За словами С.Бойка, такий показник викликаний трьома основними причинами: анексією Криму, внаслідок якої кабельний ринок втратив близько 200 тис. абонентів, ще 250 тис. користувачів відключені в результаті військових дій в Луганській та Донецькій областях. Крім того, 1% загальної кількості абонентів кабельного ТБ (4,5 млн) перейшли на супутникові або IPTV/OTT технологічні платформи.
За даними президента “Волі”, в цілому втрати українського ринку кабельного ТБ в 2014 році в натуральному вираженні, за різними оцінками, склали 10-15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас