Фунт на міжнародному валютному ринку підскочив до євро до семирічного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фунт на міжнародному валютному ринку підскочив до євро до семирічного максимуму

Валюта
705
Британці, які збираються провести вихідні в континентальній Європі, приємно здивовані збільшенням свого бюджету на тлі найсильнішого за сім років стрибка фунта по відношенню до євро.
Стерлінг зміцнився в середу майже на половину цента по відношенню до єдиної валюти до 1,3529 євро, це самий сильний стрибок з січня 2008 р Фунт також піднявся майже на половину відсотка по відношенню до долара до $1,53.
По відношенню до валютного кошика, встановленої Банком Англії, який порівнює фунт з низкою інших валют, фунт стерлінгів піднявся вище 90 вперше з жовтня 2008 р.
На думку аналітиків, трейдери закрили свої позиції, оскільки є шанс, що банк може заявити в четвер, що зростання процентних ставок може відбутися раніше, ніж влітку 2016, як вважалося раніше.
У щоквартальному звіті Банку Англії, як очікується, прогнозуються сильний ріст і низький рівень інфляції в 2015 р.
Минулого місяця глава Європейського центрального банку Маріо Драгі заявив про запуск масштабної програми стимулювання економіки єврозони в рамках прес-конференції, що проходить за підсумками засідання ради керуючих ЄЦБ.
В ході дводенного засідання Ради керуючих ЄЦБ було прийнято рішення направити на викуп забезпечених активами цінних паперів (ABS) близько 60 млрд євро, причому програма триватиме як мінімум до вересня 2016. Регулятор буде викуповувати як суверенні облігації, так і корпоративні облігації, термін обігу яких становить від 2 до 30 років. Розміри покупки активів ЄЦБ будуть засновані на внесках центробанків окремих країн в капітал ЦБ.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас