Міністр агрополітики обговорить з головою Нацбанку умови кредитування аграріїв в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр агрополітики обговорить з головою Нацбанку умови кредитування аграріїв в 2015 році

Аграрний ринок
231
Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко у середу зустрінеться з головою Національного банку України Валерію Гонтарєвою для обговорення умов банківського кредитування агросектора в 2015 році, повідомив перший заступник міністра агрополітики Ярослав Краснопольський.
За його словами, одним з основних питань, які планується обговорити на цій зустрічі, буде збільшення частки майбутнього врожаю в структурі застави за банківськими кредитами для аграріїв.
Як повідомив заступник міністра на прес-конференції в рамках Міжнародних виставок “Зернові технології / Agro animal show / Фрукти, овочі, логістика”, зараз цей показник становить 20%.
“Ми говоримо, що ця цифра, як мінімум, повинна бути на рівні 50%”, – зазначив Краснопольський.
Крім того, він повідомив, що планується підняти питання преференцій в частині конвертації валюти для агрокомпаній і постачальників матеріально-технічних ресурсів на період весняно-польових робіт.
Заступник міністра пояснив, що мова йде про скорочення термінів конвертації валюти.
Краснопольський нагадав, що за оцінками міністерства, брак коштів для проведення весняно-польових робіт складає близько 10 млрд грн.
“Ці кошти потрібно однозначно залучати за рахунок кредитних ресурсів і товарного кредитування з боку постачальників матеріально-технічних ресурсів”, – сказав Краснопольський, додавши, що додаткові труднощі виникають з визначенням суми кінцевого розрахунку за товарними кредитами через непередбачуваність курсу долара.
Як повідомлялося, Мінагропрод оцінює подорожчання весняної посівної кампанії в порівнянні з попереднім роком в 1,5 рази – до 60 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас