9 з 10 столичних чиновників працюють в системі електронного документообігу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

9 з 10 столичних чиновників працюють в системі електронного документообігу

Казна та Політика
406
Близько 90% співробітників Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації, районних у місті Києві державних адміністрацій є користувачами інформаційно-телекомунікаційної системи “Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва” (ІТС ЕІПК). Про це повідомили в прес-службі КМДА.
ІТС ЕІПК – це система електронного документообігу АСКОД, розробником якої є вітчизняна компанія. З 1 січня 2013 року, після проведення робіт з адаптації програмного забезпечення АСКОД вимогам КМДА, система була впроваджена в секретаріаті Київради, структурних підрозділах Київської міської державної адміністрації (апараті, департаментах, управліннях, службах), в РДА, організаціях і підприємствах, що належать до комунальної власності міста.
В ІТС ЕІПК автоматизовано всі процеси діловодства (службова кореспонденція, звернення громадян, нормативно-розпорядчі документи, запити ЗМІ, публічна інформація, внутрішня кореспонденція), введений електронно-цифрового підпис (ЕЦП) документів із застосуванням надійних засобів захисту.
І з 1 листопада 2014 року в ІТС ЕІПК введено повний електронний документообіг, тобто в межах ІТС ЕІПК вся службова кореспонденція функціонує у вигляді електронних документів з ЕЦП, крім вихідних документів, які направляються адресатам за межі системи.
В даний час близько 600 посадових осіб використовують ЕЦП для підписання документів у системі електронного документообігу.
До системи підключено більше 563 абонентів і близько 4500 користувачів, у тому числі:
- Секретаріат Київської міської ради – 134 користувачі;
- Апарат КМДА – 311 користувачів;
- Структурні підрозділи КМДА – 1298 користувачів;
- Районні в місті Києві державні адміністрації – 1897 користувачів;
- Підприємства, установи та організації, що належать територіальній громаді міста – 797 користувачів.
Станом на 1 січня 2015 база даних ІТС ЕІПК містить більше 1,754 млн реєстраційних карток документів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас