Платіжки по податку на нерухомість прийдуть власникам квартир до липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжки по податку на нерухомість прийдуть власникам квартир до липня

Казна та Політика
4762
До 1 липня органи Державної фіскальної служби повинні розіслати всім власникам квартир платіжки із зазначенням розміру податку на нерухомість.
«Плата буде стягуватися за минулий рік», – розповідає директор Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування Державної фіскальної служби Неля Привалова. Вона пояснила, що цього року заплатити за житло доведеться власникам квартир, загальна площа яких понад 120 кв. м, і будинків – більше 250 кв. м.
З наступного року податок зміниться. Згідно з новою версією Податкового кодексу, мінімальний поріг нарахування податку на житлову нерухомість складе: 60 кв. м загальної площі – для квартир і 120 кв. м – для будинків.
Розмір плати рекомендується встановити на рівні 2% від мінімальної зарплати (зараз 1218 грн на місяць) за квадратний метр на рік. «Кожна міська рада може встановлювати свої правила і, наприклад, стягувати плату за квартири від 80 кв. м», – зазначила Привалова.
Нагадаємо, Київська міська рада встановила, що з 1 травня 2016 р. річний податок на житлову нерухомість складе 1% від мінімальної зарплати на квадратний метр житлоплощі, що перевищує 60 кв. м в квартирах і 120 кв. м – в будинках.
Власникам комерційної нерухомості доведеться платити вже з цього року. До 20 лютого, говорить Привалова, власники офісів, складів або торговельної нерухомості зобов’язані звернутися до органу фіскальної служби, зареєструвати свій об’єкт і отримати платіжку. У 2015 р. вони повинні сплатити 1% від мінімальної заробітної плати за квадратний метр на рік, а в 2016 р. – 2%.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас