Закон про люстрацію може бути доопрацьований протягом лютого - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про люстрацію може бути доопрацьований протягом лютого - Порошенко

Казна та Політика
176
Українське законодавство не передбачає можливості припинення люстрації до внесення змін до відповідного закону, заявив президент Петро Порошенко.
“Такої процедури в законодавчому полі України не передбачено. Єдине, що я можу зробити, – звернутися до парламенту з проханням про прискорення напрацювання змін до закону з урахуванням документації Венеціанської комісії”, – сказав П.Порошенко на брифінгу в Харкові у вівторок.
Він також повідомив, що українська сторона запевнила голову Європейської комісії “За демократію через право” (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, що необхідні зміни в закон будуть внесені протягом лютого.
“Він (Букіккіо) прямо сказав:“This law is bad” (“закон поганий”). Такий закон не може застосовуватися в країнах-членах ради Європи. Разом з тим він прийняв запевнення міністра юстиції та керівників і членів нашої делегації в Парламентській асамблеї ради Європи в тому, що в найкоротший час, впродовж лютого, в закон буде внесено необхідні зміни”, – сказав П.Порошенко.
Як повідомлялося, раніше у вівторок Дж.Букіккіо заявив, що люстрацію в Україні слід призупинити з тим, щоб доопрацювати закон про очищення влади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас