«Укрспирт» зібрався за рік відновити роботу 20 підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрспирт» зібрався за рік відновити роботу 20 підприємств

Казна та Політика
1153
В даний час в Україні працюють п’ять з 41 підприємства, що перебувають в управлінні ДП «Укрспирт». Про це заявив виконуючий обов’язки директора підприємства Роман Іванюк, передає прес-служба Мінагропроду.
«Сподіваюся, вже в лютому працюватимуть сім підприємств, а в березні – 9-10. Загалом до кінця року плануємо запустити близько 20 підприємств», – сказав він.
За словами Іванюка, головним завданням є пошук нових ринків збуту.
«Досить висока ціна на спирт на наших підприємствах пояснюється фінансуванням потреб непрацюючих підприємств – зарплати, витрати на електроенергію та опалення. Це збільшує собівартість продукції інших заводів», – зазначив в.о. глави «Укрспирту».
На його думку, заводи варто запускати, навіть якщо вони будуть працювати «в нуль», тобто на беззбитковому рівні. Іванюк допускає, що потужностей 7-8 підприємств достатньо, щоб задовольнити потреби внутрішнього ринку, а інші – повинні працювати на експорт.
«Ми активно працюємо над пошуком експортних контрактів. Проводимо переговори з Туркменістаном, Азербайджаном, Казахстаном. Повинні відвоювати ці ринки для українського спирту. Попереднє керівництво компанії абсолютно не займалося питаннями експорту. В результаті втрачено традиційні ринки. Крім експорту на Схід, треба знаходити можливості експорту в європейські країни. Доведеться продавати дешево, тобто хоча б виводити підприємства «на нуль». Адже це – зарплата співробітникам, нові робочі місця, переробка української сировини, підтримка фермерських господарств», – зазначив Роман Іванюк.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас