Рада внесла зміни до закону про Нацгвардію: чисельність військовослужбовців обмежена 52 тис., командувача призначатиме президент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада внесла зміни до закону про Нацгвардію: чисельність військовослужбовців обмежена 52 тис., командувача призначатиме президент

Казна та Політика
1191
Верховна Рада України вдосконалила організацію і порядок діяльності Національної гвардії і передала повноваження президенту України призначати і звільняти командувача Нацгвардією за поданням міністра внутрішніх справ.
На підтримку відповідних змін до закону про Нацгвардії №1848 на засіданні парламенту у вівторок у першому читанні проголосувало 297, а в другому читанні і в цілому – 269 народних депутатів.
Згідно з прийнятими змінами, чисельність Національної гвардії України обмежена 52 тис. військовослужбовцями, тоді як загальна штатна чисельність залишилася незмінною (не більше 60 тис. чоловік).
“У разі необхідності чисельність Національної гвардії України може бути збільшена відповідним законом”, – зазначено в документі.
Командувач Національної гвардії, відповідно до закону, призначається на посаду і звільняється з посади президентом України за поданням міністра внутрішніх справ.
Зміни також торкнулися права застосовувати вогнепальну зброю у разі нападу на громадян, особовий склад Нацгвардії та об’єкти, які вона охороняє, а також затримання осіб.
Крім того, пункт про затвердження Кабміном статутів про порядок організації та виконання службово-бойових завдань замінений пунктом щодо охорони Нацгвардією ядерних об’єктів, матеріалів та інших “важливих держоб’єктів і спецвантажів”, що передбачають затвердження відповідних статутів Верховною Радою, а постановку і зняття з охорони цих об’єктів Кабінетом міністрів.
Повноваження Нацгвардії розширені на охорону танкових, артилерійських військових частин, частин ППО і бойового забезпечення (радіаційного, хімічного і біологічного захисту, інженерного забезпечення).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас