Саудівська Аравія готова виділити до $1 млрд на проекти зрошення в Україні - глава Мінагропроду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія готова виділити до $1 млрд на проекти зрошення в Україні - глава Мінагропроду

Кредит&Депозит
554
Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко заявляє про готовність Саудівської Аравії інвестувати близько $1 млрд у проекти зрошення в Україні.
“У нас були переговори, наприклад з компаніями з Саудівської Аравії, які готові до $ 1 млрд інвестувати в системи іригації. Я як керівник міждержавної комісії з Саудівської Аравії буду це питання піднімати”, – сказав він журналістам у Києві в понеділок.
За його словами, на даний момент важливо визначитися з планом робіт за проектами зрошення і деяким юридичних питань.
“Частина систем зрошення належить державі, частина у комунальній власності, частина – у приватній. Потрібно насамперед визначити, яка повинна бути форма (власності – ІФ), в яку інвестувати”, – зазначив глава аграрного відомства.
Він додав, що питання реалізації інвестпроектів в зрошенні обговорюється в рамках переговорів з Світовим банком. Банк готовий брати участь в них на умовах співфінансування.
Тема інвестування в системи зрошення також піднімалася з китайськими партнерами в рамках другого етапу кредитування на $ 1,5 млрд.
За прогнозами міністерства, відновлення систем зрошення може в 1,5-2 рази підвищити ефективність рослинництва на посушливих площах
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас