Абромавічус обіцяє вивести Україну на 50-е місце в світовому рейтингу легкості ведення бізнесу за два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус обіцяє вивести Україну на 50-е місце в світовому рейтингу легкості ведення бізнесу за два роки

695
Україна до 2017 року повинна істотно поліпшити свої позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку (Doing Business) і зайняти в ньому 50-е місце, заявив в ефірі телеканалу «1 + 1» міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус.
«Ми будемо радувати бізнес тим, що будемо спрощувати ведення бізнесу. Зараз ми на 96-му місці в рейтингу Doing Business, через два роки хочемо бути на 50-му місці, – сказав міністр. – Будемо боротися з корупцією шляхом дерегуляції. Думаю, що в найближчому майбутньому ми побачимо, що інвестори повертаються в нашу країну ».
При цьому Абромавічус підкреслив, що уряд вже зробив чимало на шляху спрощення ведення бізнесу. «Робота кипить, ми багато чого зробили. На минулому тижні ми прийняли рішення для аграріїв – скоротили карантинні сертифікати (дозволили отримувати їх на добровільній основі – ред). Раніше, щоб перевезти, наприклад, зерно з одного району в інший, потрібно було отримати сертифікат, платити за нього. Корупційна складова там була 3-4 млрд грн», – зазначив міністр.
Як повідомлялося, наприкінці січня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Україна поліпшила позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу за версією Світового банку (Doing Business), посівши, за попередніми даними 2015 року, 96-е місце порівняно з 112-м в 2014 році. За словами Яценюка, основними факторами поліпшення позицій стали зміни в реєстрації прав власності та податкова реформа.
У 2014 році Україна посіла 112-е місце в рейтингу Doing Business, поліпшивши свої позиції на 25 пунктів. При цьому експерти Світового банку відзначали, що наша країна має великий потенціал. У числі чинників, що формують його, експерти банку називали наявність в Україні третини світового чорнозему, вигідне географічне положення, досить великий внутрішній ринок, а також цілком розвинену інфраструктуру та індустріальну базу.
У березні 2014 уряд Арсенія Яценюка заявляв про плани увійти в сотню кращих країн рейтингу Doing Business завдяки реформуванню економіки і спрощення регуляторних процедур.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас