Укргазбанк потребує додаткового капіталу у розмірі 4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк потребує додаткового капіталу у розмірі 4 млрд грн

Фондовий ринок
732
Підконтрольний уряду Укргазбанк (Київ) потребує додаткового капіталу у розмірі 4 млрд грн, повідомив голова правління банку Кирило Шевченко.
“Due diligence, проведений PWC … виявив необхідність у додатковій капіталізації Укргазбанку станом на 1 січня у розмірі до 4 млрд грн на поточний рік”, – сказав він в інтерв’ю тижневику “Бізнес”.
За його словами, таке поповнення капіталу дозволить банку виконувати всі нормативи банківського регулятора.
Разом з тим, за його даними, стрес-тест Нацбанку України який проводився за станом на початок 2014 виявив потребу банку в додатковому капіталі менш ніж в 1 млрд грн.
К. Шевченко також повідомив, що Укргазбанк має намір приєднувати активи і пасиви неплатоспроможних банків: пропоноване рішення передбачає докапіталізацію банку за рахунок бюджетних коштів.
“Зараз з ринку через Фонд гарантування вкладів виводять десятки банків. Ми пропонуємо стратегію зростання Укргазбанку шляхом приєднання активів і пасивів таких банків … Цей механізм ми хочемо протестувати на одному, двох, трьох банках”, – сказав він.
АБ “Укргазбанк” створений в 1993 році. Основним акціонером банку на початок на початок січня 2015 було Міністерство фінансів України (92,9998%).
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2014 Укргазбанк за розміром активів займав 15-е місце (22,970 млрд грн) серед 166 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас