Microsoft і Cyanogen мають намір відібрати Android у Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Cyanogen мають намір відібрати Android у Google

Технології&Авто
1557
Microsoft почала переговори зі стартапом Cyanogen, що спеціалізується на створенні післяпродажних версій Android. Згідно з повідомленням ЗМІ, софтверний гігант поставив перед собою мету вивести з під контролю Google мобільну операційну систему (ОС).
“Ми заберемо Android у Google”, – заявив в інтерв’ю минулого тижня директор Cyanogen Керт Макмастер. Його компанія залучила $100 млн і планує зібрати не менше $500 млн, повідомив Bloomberg. За інформацією The Wall Street Journal, Microsoft стане одним з міноритарних інвесторів. Загальна вартість Cyanogen може бути оцінена ближче до $1 млрд.
Microsoft зацікавлена у співпраці з Cyanogen, так як Google неодноразово блокувала додатки Microsoft в заводській версії своєї операційної системи. Google планував Android як відкриту операційну систему. Яка дозволила б розробникам програмного забезпечення безкоштовно використовувати її на своїх девайсах. Останнім часом Google нав’язував виробникам використання конкретних сервісів в обмін на право доступу до популярних програм – пошукової системи Google, відеохостингу YouTube, додатків з PlayStore.
Інвесторами Cyanogen вже є Benchmark Capital, Redpoint Ventures, Andreessen Horowitz і китайська інтернет-компанія Tencent.
У Microsoft є власна мобільна ОС – Windows Phone. Вкладення компанії в конкуруючі системи обумовлено тим, що Microsoft отримує відрахування з кожного проданого пристрою на базі Android у зв’язку з використовуваними в ОС патентами.
Cyanogen виробляє післяпродажну прошивку стільникових телефонів і планшетів на основі ОС Android. Індивідуальна прошивка не містить багатьох обмежень і підтримує функції і програми, відсутні в офіційній версії Android. За інформацією блога The Information, у жовтні 2014 Cyanogen відхилила пропозицію Google про покупку за $1 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас