У Мін'юсті збираються за рік викорінити корупцію при реєстрації нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті збираються за рік викорінити корупцію при реєстрації нерухомості

Казна та Політика
439
Радник міністра юстиції Джаба Ебаноідзе прогнозує істотне зниження корупції в разі реформування системи реєстрації нерухомості в Україні протягом року. Про це він повідомив Українським Новинам після презентації Концепції реформи реєстраційної системи України в прес-центрі агентства.
“Якщо ця концепція пройде, якщо буде можливість почати реформувати систему, вже через 6 місяців будуть дуже хороші результати, а через рік серйозно зменшиться корупція в системі”, – заявив він.
На думку Ебаноідзе, на даний момент реєстраційна системи України корумпована.
Радник міністра юстиції пропонує розділити офіси служби на front-офіс і back-офіс. У першому офісі працюватимуть оператори, які прийматимуть інформацію та надаватимуть консультації, у другому, закритому офісі працюватимуть реєстратори без прямого контакту з громадянином.
Зараз реєстратори приймають заявки, реєструють і видають готову документацію.
“Зараз у всіх офісах немає поділу. Система дуже вразлива з боку корупції, тому що коли людина все вирішує і має пряме спілкування з громадянами, зацікавленими в реєстрації, це породжує дуже серйозну корупцію”, – повідомив він.
Радник міністра вважає, що кількість front-офісів буде залежати від кількості населення.
Згідно з концепцією, приватні особи і компанії ринку нерухомості (банки та фінансові організації, нотаріуси, забудовники, брокери, юридичні компанії тощо) також можуть допомагати громадянам у поданні заяви на реєстрацію нерухомості.
Ебаноідзе розраховує на початок реформування системи після прийняття парламентом законопроекту, що передбачає зміни до чинного законодавства про реєстрацію.
Як повідомляло агентство, 24 грудня 2014 р. Кабінет Міністрів визначив порядок доступу до майнових реєстрів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас