Шотландський віскі приніс у британський бюджету 5 млрд. фунтів стерлінгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландський віскі приніс у британський бюджету 5 млрд. фунтів стерлінгів

Світ
431
SWA (Шотландська асоціація виробників віскі) оприлюднила звіт про те, як склався минулий рік для галузі. Судячи з даних, викладених у цьому звіті, за рахунок шотландської продукції забезпечується близько чверті міжнародного експорту Великобританії в області напоїв і продуктів харчування. Скотч торік був експортований в різні країни світу, загальна сума від реалізації склала приблизно п’ять мільярдів фунтів.
На виробництві напою, що стало символом Шотландії, зайнято 40 тисяч працівників різних профілів і рівнів кваліфікації. Безпосередньо на спиртових заводах працює 11 тисяч. У підсумку виходить, що в загальній кількості продукції, яку експортує Сполучене Королівство, скотч займає більш істотне місце, ніж чавун, сталь і суднобудування, текстильна продукція, електроніка та технології. Для сільської місцевості шотландський віскі – не тільки загальновизнаний національний символ. Це один з головних чинників виживання, запорука стабільності як фінансової, так і соціальної.
Винокури Шотландії напередодні затвердження нового бюджету звернулися до Міністра фінансів з проханням знизити акциз на цей напій на два відсотки. Торік акцизи були заморожені. У поточному році винокури сподіваються отримати кращі умови.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас