Комісія з цінних паперів США схвалила реєстрацію акцій виробника марихуани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія з цінних паперів США схвалила реєстрацію акцій виробника марихуани

Фондовий ринок
305
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США дала дозвіл на реєстрацію акцій каліфорнійської компанії Terra Tech Corp., що займається, в тому числі, вирощуванням та продажем марихуани, повідомляє Wall Street Journal.
Це перший випадок, коли регулятор схвалив розміщення акцій компанії, залученої в подібний бізнес, який заборонений федеральним законодавством, але дозволений в окремих штатах.
Втім, SEC відмовилася надати Terra Tech “прискорений” дозвіл, що означає можливість негайної реєстрації акцій.
Прискорена процедура застосовується в абсолютній більшості випадків розміщення акцій за передплатою, тоді як звичайна схема припускає 20-денний період між схваленням і фактичної реєстрацією паперів.
Противники легалізації марихуани в США вже висловили своє негативне ставлення до даного рішення SEC. “Складно повірити, що федеральний уряд, по суті, дав “ зелене світло” компанії, що порушує федеральні закони, – зазначив колишній радник Білого дому з питань антинаркотичної політики Кевін Сейбет. – Я побоююся, що уряд свідомо не заважає стрімкому злету нової галузі в економіці , яка може зрівнятися з тютюновим бізнесом”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас