Прибутковість десятирічних облігацій Греції зросла до максимуму з липня 2013 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість десятирічних облігацій Греції зросла до максимуму з липня 2013

Світ
253
Вартість запозичення для Греції продовжує збільшуватися, прибутковість десятирічних облігацій країни в четвер підскочила на 52 базисних пункту (б.п.) – до 11,039% річних, максимального рівня з липня 2013 року, повідомляє MarketWatch.
Зростання вартості запозичення відображає стурбованість інвесторів діями нового уряду Греції на чолі з прем’єром Алексісом Ціпрасом.
А.Ціпрас в ході першого засідання свого кабінету в середу спробував заспокоїти інвесторів, заявивши, що Афіни не будуть домагатися “катастрофічного рішення” в ході своїх переговорів з кредиторами про реструктуризацію боргу. У той же час всі інші заяви прем’єра і нових міністрів не вселили ніякого оптимізму в кредиторів.
Міністр фінансів Яніс Варуфакіс заявив, що угоди про порятунок Греції були “заразною помилкою”, і новий уряд сповнений рішучості їх змінити.
Першими кроками А.Ціпрас на посаді прем’єра стануть зупинка процесу приватизації, відновлення робочих місць в бюджетному секторі, підвищення мінімальної зарплати. Відкладається продаж Пірейського порту китайської Cosco, заморожено і операцію з продажу Державної енергетичної корпорації Греції.
Перед парламентськими виборами, що пройшли 25 січня, прибутковість десятирічних облігацій становила менше 9%.
Прибутковість п’ятирічних грецьких бондів злетіла в четвер на 129 б.п., до 14,65% річних, прибутковість трирічних паперів підскочила на 128 б.п., до 18,01% – максимуму з моменту реструктуризації боргу країни в 2012 році.
Грецький фондовий індекс ASE, що звалився в середу на 9,2%, у четвер підскочив на 2,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас