Україна через 4-5 років зможе обходитися без кредитів, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна через 4-5 років зможе обходитися без кредитів, - експерт

Кредит&Депозит
2407
На думку аналітика агентства “MPP Consulting” Павла Мельника, якщо кредити направити на проведення антикризових реформ, то вже через 4-5 років Україна зможе обходитися без нових кредитів
Міжнародні кредитори готові надати кредити Києву. Вчора Україна і США підписали декларацію про надання нашій країні кредитних гарантій у розмірі $2 млрд. “Це дозволить Україні активніше вводити вже розпочаті реформи і залучати міжнародну фінпідтримку на більш сприятливих умовах”, – уточнила наш міністр фінансів Наталія Яресько. У свою чергу її колега Джейкоб Лью уточнив: ці гарантії можуть бути збільшені до $3 млрд, якщо Україна буде проводити реформи з поліпшення ділового клімату, в енергосекторі, у сфері подолання корупції.
Крім того, на цьому тижні в Брюсселі, на засіданні Ради ЄС з питань економіки і фінансів, Євроміністри обговорили можливість надання Києву 1,8 млрд євро. “Геополітичний розвиток подій говорить про те, що Євросоюз повинен бути здатний надати допомогу, тому що мова йде не тільки про громадян України, а й про безпеку всіх європейських громадян”, – зазначив міністр фінансів головуючої в ЄС Латвії Яніс Реірс.
ЕКСПЕРТИ. Для підтримки економіки Києву потрібно отримати хоча б $7 млрд у вигляді позик. “Якщо МВФ затвердить чотирирічну програму кредитування, в 2015-му ми можемо розраховувати на $3-4 млрд. Цього недостатньо для боротьби із загрозою дефолту, оскільки на виплату вже взятих кредитів, погашення облігацій, оплату імпортних енергоресурсів, підтримання золотовалютних резервів Нацбанку нам потрібно мінімум $7 млрд “, – уточнює президент Украналітцентра Олександр Охріменко. За його словами, проблему нестачі грошей влада планує вирішити, залучаючи кредити від СБ, ЄБРР, США, ЄС, Японії: “Готовність зовнішніх кредиторів допомогти Україні покращує нашу інвестпривабливість, і це позитивно позначиться на боротьбі з кризою”. А аналітик агентства “MPP Consulting” Павло Мельник упевнений: “Якщо кредити направити на проведення антикризових реформ, то вже через 4-5 років Україна зможе обходитися без нових кредитів. Локомотивами вітчизняної економіки стануть іноземні інвестиції і наш експортний потенціал”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас