Яценюк розповів про те, як він успішно пройшов люстраційну перевірку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів про те, як він успішно пройшов люстраційну перевірку

Казна та Політика
2280
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пройшов перевірку Державної фіскальної служби.
Про це він повідомив, відкриваючи засідання уряду.
“Протягом 20 днів (пройшов перевірку) … ось це моя відповідь, яка відправлена у ДФС. За 14 років я повинен був надати інформацію про всі депозити, кредити, відсотки, роялті, про все майно та витрати. Тобто протягом 20 днів, потрібно було знайти папери, які важко знайти. Якщо перевірка всіх посадових осіб буде проходити так, як моя, то я думаю, що це запорука успіху роботи закону (Про люстрацію)”- сказав він.
Разом з тим, Яценюк звернув увагу голови Фіскальної служби Ігоря Білоуса на те, що ряд баз даних відсутні, що ускладнює пошук необхідних документів.
“Хочу звернути увагу, що якщо хтось думає, що у зв’язку з відсутністю документів і баз даних йому не вдасться пройти перевірку, то він помиляється”, – зазначив прем’єр.
Яценюк також закликав перевірити всю нерухомість і витрати не тільки членів уряду, а й працівників судів, прокуратури та держслужбовців.
Як повідомляло агентство, Мін’юст заявляє, що станом на 13 січня в суди подано близько 170 позовів від чиновників, звільнених у порядку люстрації, з вимогою відновлення на посаді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас