Electrolux повернулася на прибутковий рівень в IV кварталі завдяки поліпшенню показників у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Electrolux повернулася на прибутковий рівень в IV кварталі завдяки поліпшенню показників у Європі

Фондовий ринок
113
Шведська Electrolux AB, яка є одним з найбільших світових виробників побутової техніки, повернулася на прибутковий рівень у четвертому кварталі 2014 завдяки істотному поліпшенню операційних показників в Європі, Латинській Америці та Азії.
Як говориться в прес-релізі компанії, її чистий прибуток в жовтні-грудні склав 970 млн шведських крон ($ 3,8 млрд) порівняно з чистим збитком в 987 млн крон за аналогічний період попереднього року.
Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних компанією SIX, постачальником фінансової інформації, оцінював чистий прибуток Electrolux на рівні 467, 750 млн крон, повідомляє MarketWatch.
Операційний прибуток компанії без урахування разових факторів в минулому кварталі збільшився на 20% – до 1,47 млрд крон, перевищивши середній прогноз експертів, опитаних агентством Bloomberg, на рівні 1,44 млрд крон.
Зростання прибутку є результатом “покращення операційних показників” в Європі, Латинській Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, заявив головний виконавчий директор Electrolux Кейт МакЛафлін.
“Ініціативи, спрямовані на відновлення рентабельності наших операцій в Європі, продовжують показувати хороші результати”, – зазначив він.
За останнє десятиліття Electrolux реструктуризувала свій бізнес, зокрема, перенесла виробництво в країни, де витрати на випуск продукції нижче.
За словами К.МакЛафліна, в даний час в цих країнах зосереджено майже 70% виробничих потужностей компанії.
Одночасно зі збільшенням виручки від продажу продуктів з високою доданою вартістю, низькі витрати надають підтримку операціям компанії в Європі, незважаючи на те, що споживчий попит залишається невисоким і зберігається ціновий тиск.
Згідно з прогнозом Electrolux, цього року попит в Європі збільшиться на 1-2%, в Північній Америці – на 3-5%.
У вересні 2014 року Electrolux оголосила про покупку підрозділу General Electric Co. з випуску побутової техніки за $3,3 млрд. Ця угода, як очікується, дозволить шведській компанії практично подвоїти свої операції в США і поліпшить її конкурентну позицію щодо американської Whirlpool.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас