Білл Гейтс: Bitcoin не вирішить глобальних проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс: Bitcoin не вирішить глобальних проблем

Валюта
1839
Білл Гейтс, найбагатша людина планети і творець корпорації Microsoft, крім усього має репутацію філантропа. Його мета – поширювати цифрові послуги по всьому світу, тим самим даючи людям можливість долати бідність.
Втім, незважаючи на те, що Білл Гейтс вважає поширення цифрових платежів одним з основних способів фінансового включення громадян країн, що розвиваються, сучасна криптовалюта Bitcoin не вселяє йому довіри. Гейтс не вважає, що віртуальні гроші можуть мати ключове значення для вирішення глобальних проблем.
Гейтс зазначає, що цифрові валюти можуть мати вплив на глобальні грошові перекази. Віртуальна валюта дозволяє отримати більш простий доступ до фінансів у тих районах, де інтернет розвивається швидше, ніж традиційний банкінг. Крім того, Bitcoin може бути використаний для транскордонних грошових переказів, особливо в сфері електронної комерції. Це допоможе уникнути значних комісій за здійснення міжбанківських платежів.
Однак висока волатильність курсу, а також відсутність можливості повернути переказані кошти, є суттєвими перешкодами на шляху до масового впровадження криптовалюти, в порівнянні з традиційними банківськими послугами.
Тому Гейтс вважає, що краще розвивати цифровий банкінг, який дозволить здійснювати транзакції з невеликою комісією за рахунок більшого обсягу переказів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас