S&P загрожує Греції зниженням рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P загрожує Греції зниженням рейтингу

Кредит&Депозит
344
Рейтингове агентство Standard&Poor’s виступило з попередженням про можливість зниження суверенного кредитного рейтингу Греції після перемоги на виборах коаліції СІРІЗА, яка виступає проти продовження політики щодо скорочення держвидатків.
Рішення про зниження рейтингу Греції може бути прийнято до запланованої в березні 2015 оцінки S&P стану грецької економіки та фінансової системи.
Про це в інтерв’ю агентству Reuters заявив старший аналітик підрозділу Standard & Poor’s за європейськими суверенними рейтингами Френк Гілл.
“Коаліція СІРІЗА прийшла до влади на тлі обіцянок щодо реструктуризації боргів Греції, більшість з яких є державними борговими зобов’язаннями. Питання полягає в тому, про яке саме послаблення в борговому навантаженні йтиметься і на що будуть готові піти інші країни ЄС.
За планами Standard & Poor’s проведе наступну оцінку рейтингу Греції 13 березня. Однак ми можемо прийняти рішення і на більш ранньому етапі, якщо вважатимемо, що відбулися які-небудь дуже важливі події, які вплинули на кредитоспроможність Греції”.
Нова заява з боку S&P фактично суперечить колишнім оцінкам рейтингової компанії. У вересні 2014 агентство S&P підвищило суверенний рейтинг Греції з рівня “B-” до “B”, встановивши “стабільний” прогноз по рейтингу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас