У НБУ вирішили ліквідувати Експобанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ вирішили ліквідувати Експобанк

Кредит&Депозит
751
Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації АТ “КБ“Експобанк”.
Про це повідомляє прес-служба регулятора.
“Розглянувши пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про ліквідацію неплатоспроможного АТ“КБ “Експобанк”, Національний банк України 22 січня 2015 прийняв рішення про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії АТ “КБ“Експобанк”, – йдеться в повідомленні.
У зв’язку з погіршенням з початку 2014 показників і зростання ризиків у діяльності банку НБУ встановив з середини серпня 2014 особливий режим контролю за його діяльністю шляхом призначення куратора.
“У цей період з метою стабілізації діяльності АТ “КБ “Експобанк”, усунення порушень і причин, які призвели до погіршення фінансового стану, Національним банком неодноразово висувалися вимоги до власників і керівництва АТ “КБ” Експобанк“і надавалися рекомендації щодо прийняття дієвих заходів, спрямованих на поліпшення фінансового стану. Але акціонери і керівництво АТ “КБ” Експобанк “не здійснювали дій, спрямованих на стабілізацію діяльності банку”, – зазначили в НБУ.
У зв’язку з погіршенням ситуації в “Експобанку”, нездатністю виконувати своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами, порушенням вимог нормативно-правових актів НБУ визнав банк проблемним.
Відзначимо, за класифікацією НБУ на 1 січня 2015 банк “Експобанк” займав 65 місце і ставився до третьої групи банків (середні).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас