Глава ОПЕК: Ціни на нафту можуть злетіти до 200 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ОПЕК: Ціни на нафту можуть злетіти до 200 доларів

Фондовий ринок
6086
Світові ціни на нафту, ймовірно, вже досягли своєї найнижчої позначки і незабаром знову продемонструють зростання. Про це заявив генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Абдалла аль-Бадрі.
“Зараз ціни близько 45-55 доларів за барель, і я думаю, що, можливо, вони досягли дна, і дуже скоро ми зможемо побачити підйом”, – сказав аль-Бадрі.
Зниження інвестицій в поточних умовах може спровокувати суттєву нестачу енергоносіїв у майбутньому і, як наслідок, стрибок у цінах, попередив глава нафтового картелю.
“Припустімо, що ми скоротили видобуток, і тоді ми матимемо резервні потужності. Добувачі, коли вони мають надлишкові потужності, не інвестуватимуть. Якщо вони не вкладають, то не буде поставок, а якщо не буде поставок, буде нестача на ринку через три-чотири роки, і ціна піде вгору, і ми побачимо повторення 2008 року. Можливо, ціна дійде до 200 доларів (за барель, – Ред.), якщо буде реальна нестача поставок через відсутність інвестицій”, – сказав аль-Бадрі.
Побоювання аль-Бадрі підтверджуються статданими зі США – за оцінкою нафтосервісної компанії Baker Hughes, минулого тижня число бурових установок в Штатах впало сьомий тиждень поспіль і досягло мінімального числа за останні два роки.
Крім того, глава ОПЕК висловив сподівання на швидке відновлення котирувань, і зазначив, що керівництво картелю відкрито для переговорів для сторонніх добувачів.
Що стосується можливої зміни політики ОПЕК, глава організації повідомив, що для цього потрібно більше часу. “Це займе деякий час – ще чотири-п’ять місяців. Ми не побачимо якихось конкретних зусиль до кінця першої половини року, бо нам треба подивитися, як поведе себе ринок за цей період”, – зазначив генсек організації.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас