Фонд гарантування почав ліквідацію банку Клименка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування почав ліквідацію банку Клименка

Кредит&Депозит
2416
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 23 січня почав ліквідацію «Грін Банку», повідомила прес-служба фонду.
Згідно з повідомленням, процедура ліквідації банку буде відбуватися до 22 січня 2016 включно. Уповноваженою особою на ліквідацію банку призначений Юрій Джус.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізосіб 25 вересня ввів тимчасову адміністрацію в «Грін Банк» на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.
За інформацією НБУ, банк проводив ризикову діяльність, яка загрожує інтересам вкладників та інших кредиторів.
У липні Генеральна прокуратура України назвала банк підконтрольним колишньому міністру доходів і зборів України Олександру Клименку і перевіряла його причетність до фінансування тероризму і сепаратизму на Сході.
«Грін Банк» (раніше «Банк «Олімпійська Україна») заснований в 1992 році і входить до групи невеликих фінустанов за активами. За інформацією на сайті НБУ, основним власником банку є українська компанія «Туаз», якій належить 24,3903% акцій банку.
Також Фонд гарантування вкладів фізичних осіб рекомендував Національному банку України ліквідувати неплатоспроможний «Експобанк».
Згідно з повідомленням, фонд вважає ліквідацію банку та відшкодування вкладникам коштів за рахунок Фонду гарантування найменш витратним способом виведення банку з ринку.
«Фонд звернувся до Національного банку України з пропозицією відкликати банківську ліцензію та ліквідувати« Експобанк », – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що з 23 січня будуть припинені виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам банку через установи банку «Михайлівський», при цьому Фонд уточнює, що виплати будуть відновлені не пізніше ніж через сім днів з моменту прийняття рішення про ліквідацію банку
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас