Україна на 95% реалізувала проект муніципального розвитку, - Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна на 95% реалізувала проект муніципального розвитку, - Світовий банк

Кредит&Депозит
369
Україна станом на 22 січня 2015 р. використала $133,8 млн, або 95,6% коштів, виділених Світовим банком в рамках інвестиційного проекту “Розвиток міської інфраструктури”, реалізація якого почалася в 2009 році.
Про це повідомило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на дані, озвучені заступником міністра з питань європейської інтеграції Романом Чуприненком під час зустрічі з представниками СБ.
“Повністю завершені роботи в 13 з 14 міст-учасників. Виняток становить Слов’янськ Донецької області, де реалізація проекту була ускладнена проведенням антитерористичної операції. Але роботи в місті будуть завершені вже протягом найближчих місяців”, – уточнив він.
При цьому Чуприненко підкреслив, що зазначений інвестпроект, а також реалізований проект “Розвиток міської інфраструктури-2” є частиною реформ української галузі житлово-комунального господарства та висловив сподівання на подальше розширення співробітництва з СБ.
У свою чергу, керівник глобальної практики СБ з водних та сільськогосподарських питань регіону Європи та Центральної Азії Діна Умалі-Дейнінгер (Dina Umali-Deininger) відзначила значний прогрес у реалізації інвестпроекту “Розвиток міської інфраструктури” протягом останнього року.
Щодо реалізації інвестпроекту “Розвиток міської інфраструктури-2” Умалі-Дейнінгер повідомила, що спільно з комунальними підприємствами-учасниками проекту вже розроблено плани закупівель, на підставі яких розпочато процес імплементації інвестпроекту.
Як повідомлялося з посиланням на Мінрегіон, припинені через бойові дії на сході України роботи з завершення проекту “Розвиток міської інфраструктури” у Слов’янську відновлені на початку вересня 2014 року.
Мінрегіон 18 грудня 2014 р. з посиланням на офіційний лист директора СБ у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фана на адресу Міністерства фінансів України повідомив, що угоди між Україною і СБ про позику в рамках реалізації шестирічного інвестиційного проекту “Розвиток міської інфраструктури-2” вартістю $350 млн вступили в силу в кінці листопада-2014.
За даними Мінрегіону, зазначений проект планується реалізувати на 11 комунальних підприємствах в 10 містах України.
Кредитну угоду про реалізацію проекту “Розвиток міської інфраструктури-2” в рамках трьох нових проектів СБ сумарною вартістю $1,48 млрд, схвалених радою директорів СБ 22 травня, підписали представники українського уряду і СБ в Києві 26 травня 2014 року.
В рамках реалізації проекту “Розвиток міської інфраструктури-2” схвалено інвестиційну позику на $350 млн, в т.ч. $50 млн – за рахунок коштів Фонду чистих технологій (CTF).
Кошти СБ надаються за загальною ставкою 0,9% (Libor + 0,75% “плюс” разові виплати) терміном на 15 років з п’ятирічним пільговим періодом. Кошти Фонду чистих технологій в рамках позики СБ надаються під 1,2% річних терміном на 20 років з 10-річним пільговим періодом.
Раніше, 26 травня 2008 року, уряд України і СБ підписали кредитну угоду, в рамках якої банк виділив $140 млн на інвестпроект “Розвиток міської інфраструктури”, реалізація якого почалася в лютому 2009 року в 14 містах. Кошти надаються під держгарантії на 17 років під ставку Libor+4,01%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас