Голова Міненерго звинувачує ДТЕК Ахметова у монополізмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Міненерго звинувачує ДТЕК Ахметова у монополізмі

Фондовий ринок
536
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин звинувачує ДТЕК Ріната Ахметова в монополізмі.
“Можливість зараз завантажити електростанції” Центренерго “(вугіллям з ПАР – Ред.) – Це єдина можливість боротися проти монополіста типу вас, – і я це офіційно заявляю”, – сказав Демчишин, звертаючись до представника ДТЕК на засіданні ради Оптового ринку електроенергії в Києві в п’ятницю.
Міністр додав, що ДТЕК не розкриває структуру собівартості вугілля при подачі документації в НКРЕКАУ, і в той же час вимагає підвищення тарифів на вироблену ним електроенергію.
“Протягом останніх півроку – ніяких даних, такий собі “чорний ящик”… питомі витрати на 1кВт – вони у нас на 40% вище, ніж в інших країнах”, – сказав він.
У Демчишина також є претензії в частині підготовки теплоелектростанцій до зими.
“Ми виділяємо 1,5-2 млрд грн на реконструкцію, а потім станції зупиняються посеред опалювального сезону. При тому, що у них паливо достатньо для того, щоб працювати. Розумію, що буває форс-мажор, але не по два блоки на чотирьох станціях одночасно. А ви (ДТЕК – Ред.) зараз розповідаєте, що ми вас обмежуємо “, – сказав голова Міненерговугілля.
Крім того, за словами Демчишина, останнім часом значно погіршився стан з розрахунками на енергоринку, і ДТЕК в цьому відіграє не останню роль.
“Є групи, які в ринок платять значно менше коштів, ніж з нього забирають”, – сказав він.
Міністр додав, що різко погіршилися розрахунки з ринком “ДТЕК Дніпрообленерго”, “ДТЕК Донецькобленерго”, “Київенерго”, “Львівобленерго” і “Прикарпаттяобленерго”.
За інформацією Демчишина, в грудні 2014 борги при розрахунках з “Енергоринком” склали 3 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас