Яценюк розпорядився підготуватися до переходу економіки на "військові рейки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розпорядився підготуватися до переходу економіки на "військові рейки"

Казна та Політика
8068
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від керівників регіонів підготувати мобілізаційні плани на випадок екстреного переходу національної економіки на військові рейки.
“На превеликий жаль, не всі області поставилися до цього питання виважено. Вимагаю від усіх, щоб кожна область надала остаточний мобілізаційний план національної економіки на випадок того, якщо нам буде необхідно повністю переходити на військові рейки”, – сказав прем’єр-міністр на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій та силовиками в Києві в п’ятницю.
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив головам обласних адміністрацій у зв’язку з терористичною загрозою перейти на режим щоденної оперативної роботи.
“Як керівник цивільної оборони вимагаю, щоб кожен день голови обласних адміністрацій із залученням начальників місцевої міліції, СБУ, ДСНС, керівників великих підприємств у щоденному режимі проводили оперативні наради з координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян та об’єктів інфраструктури в кожній окремій області”, – сказав він.
Крім того, Яценюк доручив головам обладміністрацій скласти крім переліку об’єктів інфраструктури державного значення, також список об’єктів місцевого значення (об’єктів водо-, газо- та електропостачання, а також місця масового скупчення людей).
Також прем’єр доручив подвоїти кількість патрулів на вулицях, у тому числі залучаючи можливості місцевої громадськості.
Крім того, він закликав голів обладміністрацій роз’яснювати населенню у виступах в ефірі обласних теле- і радіокомпаній, що держава посилює заходи безпеки і що “у нас є достатньо коштів боротися з терористичною загрозою”, і доручив оголосити через місцеві ЗМІ телефони гарячих ліній для повідомлення про підозрілі факти.
Яценюк також доручив забезпечити обмін з правоохоронними органами відеоінформацією спостереження на вулицях, в офісах і на інших об’єктах приватного сектору, а також домовитися з ними про збільшення терміну зберігання відеоінформації на носіях.
Крім цього, прем’єр доручив кожній області створити мобільні групи для ліквідації наслідків техногенних катастроф, а місцевим управлінням охорони здоров’я – проконтролювати кількість і якість медичних препаратів для надання допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас