Нафта дорожчає після звістки про смерть короля Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає після звістки про смерть короля Саудівської Аравії

Фондовий ринок
5298
Король Абдулла був архітектором діючої стратегії, що передбачає підтримку високого обсягу видобутку і витіснення більш дрібних гравців замість скорочення видобутку.
Ціни на нафту зростають після повідомлення про смерть короля Саудівської Аравії, яка надала невпевненості учасникам ринку.
Король Абдулла помер у п’ятницю, і новим правителем став його брат Салман, повідомив королівський двір Саудівської Аравії – найбільшого у світі експортера нафти.
До 8.47 мск ф’ючерси на Brent подорожчали на $1,18 до $49,70 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $0,97 до $47,28.
“Страх невідомого підтримає ціни на нафту. Король Абдулла був архітектором діючої стратегії, що передбачає підтримку високого обсягу видобутку і витіснення більш дрібних гравців замість скорочення видобутку”, – сказав партнер Again Capital LLC в Нью-Йорку Джон Кілдафф, додавши, що новий король відомий як захисник інтересів Саудівської Аравії, тому ринок очікує, що країна не буде знижувати видобуток.
Зміна правителя Саудівської Аравії, лідера ОПЕК, сталася на тлі найбільших за кілька десятків років змін на світовому ринку нафти: США стали одним з лідерів видобутку, яка перевищила 9 мільйонів барелів на добу за рахунок сланцевої нафти, а ціни за останні півроку впали більш ніж удвічі . Тим не менш, на нараді в листопаді ОПЕК під тиском Саудівської Аравії не стала знижувати видобуток, щоб зберегти частку світового ринку.
Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 10,1 мільйона барелів до максимального для цієї пори року обсягу за останні 80 років, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA) в четвер.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас